Онколозите спират бунта, имали задължение към пациентите

Мисия София

02-07-2013, 12:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Те протестират срещу връщането на бившия си директор доц.Троянова в ръководството

Днес персоналът на онкологията в София отново излезе на протест. Те дадоха сутрешния си рапорт навън и по този начин изразиха недоволството си от връщането на бившия си директор доц. Петранка Троянова в ръководството.

Тъй като са отговорни пред пациентите си, онколозите днес ще спрат с протестите навън, но персоналът ще продължи да носи трикольора на реверите си в знак на несъгласие с взетото решение.

Доц. Петранка Троянова беше отстранена от длъжност преди четири години заради подозрения в престъпления по служба. Доказателства за това обаче не бяха открити. Преди два дни здравният министър д-р Таня Андреева върна доц. Троянова в Борда на директорите на онкологичното заведение.

Сегашният директор на болницата доц. Валерианова заяви пред bTV, че очакват да приключи проверката на здравното ведомство, както и мъдрото и обективно решение на министъра. По думите ѝ в здравното заведение неведнъж е било установено, че има административни нарушения и хората, които се връщат, "не са толкова чисти и неопетнени".