Яне иска забрана за партия Атака

Политика

02-07-2013, 10:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Според РЗС, Волен умишлено финансира и обучава анархистични отряди

РЗС ще сезира Конституционния съд с искане да бъде забранена политическа партия Атака, съобщиха от извънпарламентарната формация.

Те твърдят, че разполагат с достатъчно доказателства, че дейността на партията, оглавявана от Волен Сидеров, е противоконституционна.

Освен редица престъпления по смисъла на Наказателния кодекс, извършени от Волен Сидеров и негови съпартийци, налице са и други целенасочени техни действия срещу правовия ред в Република България.

Има безспорни факти и данни, че дейността на Атака е насочена към разпалване на етническа и религиозна вражда и нарушаване на правата и свободите на български граждани.

Според Яне Янев и хората му, Атака умишлено и целенасочено създава тайни силови структури, финансира и обучава паравоенни и анархистични отряди, които се стремят да постигат целите си чрез насилие.

До седмица РЗС ще окомплектова документите по делото и ще сезира Конституционния съд чрез някой от органите по чл.150 от Конституцията.

РЗС ще настоява като страни по делото да бъдат привлечени и международни наблюдатели от ЕС и САЩ, които да дадат своето становище по системната антисемитска и ксенофобска дейност на Атака.