Прокурор, проверявал Цветанов и Брендо, стана заместник в МВР

Най-доброто от печата

02-07-2013, 07:16

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Спецпрокурорът Йордан Грамов ще е първият заместник в МВР

Четирима нови заместник-министри назначи вчера премиерът Пламен Орешарски.
Спецпрокурорът Йордан Грамов ще е първият заместник в МВР. Предният кандидат Иван Иванов остана на поста само 3 часа заради връзки със СИК.

Грамов е бил наблюдаващ прокурор на делото на Евелин Банев-Брендо. Той разследваше и как разработката "Кокаинови крале" е изтекла към Брендо през 2008 г. Грамов бе и прокурорът, разпитвал преди изборите бившият вицепремиер Цветан Цветанов за незаконното подслушване на политици с автомобили.

Лидерът на младите социалисти Явор Гечев пък ще е зам.-министър на земеделието, съобщиха от правителството. Той се кандидатираше и за министър на земеделието при съставянето на кабинета на Пламен Орешарски. Гечев е бил земеделски производител, работил е и във фонд "Земеделие" между 2008 и 2010 г. Той бе избран за соцдепутат в сегашния парламент. Главният секретар на агенцията по горите Валентина Маринова пък ще е третият зам.-министър в земеделието. Там още с първата порция бе назначен и кандидатът на ДПС Бюрхан Абазов.

Бившият шеф на Енергийния системен оператор Иван Айолов пък ще е зам.-министърът с ресор енергетика в Министерството на икономиката и енергетиката. Той бе освободен от ЕСО при управлението на Бойко Борисов. През 2009 г. Айолов бе един от най-големите противници на бума на чуждестранни инвеститори в централи за производство на електроенергия от скъпи възобновяеми източници.