Публично обсъждат избирателната система

Политика

02-07-2013, 07:20

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Дискусията ще проведе Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения

Вида избирателна система ще обсъжда на заседанието си днес Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Обсъждането ще започне в 11.00 часа на публичен форум в парламента с участието на представители на граждански организации и движения.

За пропорционалната изборна система с преференции ще говори Борислав Цеков, председател на Управителния съвет на Института за модерна политика. Проф. Емилия Друмева и проф. Михаил Константинов ще представят смесената (немска) избирателна система, а журналистът Валери Найденов – мажоритарната избирателна система.

Заседанието на комисията ще се излъчва в реално време в интернет страницата на Народното събрание (www.parliament.bg , рубрика "Видео").

Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс, в съответствие с Вътрешните си правила, ще създаде Обществен съвет към комисията. Предложенията за членове на съвета от граждански движения и организации се очакват до 2 юли на e-mail: izboren_kodeks@parliament.bg. Предложенията трябва да бъдат придружени с кратка мотивация и информация за експертен и професионален опит.