Оправдаха частен съдебен изпълнител, подсъдим е и по друго дело

Крими

01-07-2013, 18:10

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Катастрофа от 2010 г. с мъж на ексдепутатка най-сетне стигна до съд

Мавродиев е с отнети права след условна присъда по дело за друг случай. Той е подсъдим и по още едно дело

Частният съдебен изпълнител Тодор Мавродиев правомерно е извършил въвод на бизнесмена Кирил Стоянов в имот на "Мелаинвест", реши състав на Бургаския окръжен съд с председател Петя Петрова.

Така в последния работен ден на юни Мавродиев бе оправдан по тежко обвинение - престъпление по служба, за което НК предвижда до 10 г. затвор, информира в. 24 часа. 
Удовлетворен съм от решението на съда, клиентът ми е действал в рамките на правомощията си, още в началото бях категоричен, че обвиненията срещу него са абсурдни, заяви адвокат Росен Кожухаров.

Според прокуратурата Мавродиев в качеството си на длъжностно лице е нарушил служебните си задължения, като при обезсилен изпълнителен лист, издаден в полза на "Бритиш Бългериън Къмпани" ЕООД, представлявано от Кирил Стоянов, е образувал изпълнително производство. Случаят е от 2009-2010 г. Мавродиев е извършил въвод на Кирил Стоянов на терен от 3 900 кв.м. Обвинението е изчислило, че облагата за Стоянов е над 1,7 млн. лв. Съответно това е размерът и на щетата за другата страна.

Стоянов, който е собственик и на "Бургаска солна компания", е един от основните свидетели по делото за рекет и лихварство срещу строителния предприемач и президент на ММА-федерацията Любен Джубрилов. По време на споровете Джубрилов бе един от собстниците на "Мелаинвест и партньори". Делото срещу него не е приключило.
Прокуратурата поддържаше обвинението си срещу Мавродиев докрай и със сигурност ще протестира оправдателната присъда.

Мавродиев е с отнети права след условна присъда по дело за друг случай. Той е подсъдим и по още едно дело.