Лавина от жалби за паркирането по "Царевец"

Мисия Пловдив

01-07-2013, 15:11

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметът на "Западен" сезира Експертния съвет на Общинската комисия по безопасност на движение

Кметът на "Западен" Десислава Желязкова спешно сезира Експертния съвет на Общинската комисия по безопасност на движение за проблем на ул. "Царавец". През последните дни в администрацията на района постъпват масово жалби от живеещите и собствениците на търговски обекти и офиси на ул. "Царевец" по повод двустранната забрана за паркиране на улицата.

Тя е наложена с решение на Експертния съвет към Общинската комисия по безопасност за движение на база Генералния план за движение. Следствие на забраната колите на нарушителите ще бъдат отстранявани чрез репатриране, а хората нямат алтернативни места за паркиране, уточни кметът на района. Желязкова спешно препрати жалбите към ЕС на ОКБД с искане за преразглеждане на Генералния план за движение в града в частта му за ул. "Царевец".

Районният кмет предлага съветът да отмени решението си за поставяне на забранителните знаци и в двете посоки. Улицата е тясна, не подлежи на разширение и изграждане на паркоместа, мотивира искането си кметът. Предложението включва забраната да остане едностранна до реализиране на проекта "Модър – Царевец", който включва и разширяване на улицата.