Миков търси вносителя на законопроекта за Изборния кодекс

Председателят на парламента изпрати писмо до Цачева, Ципов и Кирилов

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писмо до народните представители от ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, Красимир Ципов и Данаил Кирилов във връзка с внесените на 28 юни промени в Изборния кодекс, съобщиха от парламента.

 

Миков посочва, че на тази дата е заведен законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, който съдържа и придружително писмо, представляващо проект на ЗИД на Изборния кодекс и мотиви към него. Под проекта стоят подписите на трима народни представители  – Цецка Цачева, Красимир Ципов и Данаил Кирилов.

 

Посоченото прави невъзможно дефинирането на вносителите на представения законопроект, отбелязва председателят на парламента. "Моля, в случай, че поддържате заявената инициатива, и с оглед обезпечаване на възможността за изпълнение на чл. 73, ал. 1 и 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание за разпределяне на законопроекта, проектът да бъде представен във вид, указващ по ясен и недвусмислен начин вносителите и тяхната воля", пише Михаил Миков на народните представители.