Протестиращите налагали терор над стотици хиляди, изцепи се Сидеров

Носел оръжие, тъй като животът му бил застрашен

В момента наблюдаваме една енергийна мафия, в която много здраво е вплетена фигурата на президента Росен Плевнелиев и неговата съпруга. Този кръг от хора действа много активно срещу България.

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на пресконференция на партията. По думите му – "в тази мафия" са и имената на бившите министри Симеон Дянков, Николай Младенов и Трайчо Трайков.

"Вече става ясно кой стои зад опита за преврат, който наблюдаваме вече две седмици", каза националистът. Според него става въпрос за силно засегнати интереси на енергийни лобита и политически кръгове. По негово мнение това е станало особено ясно след приемането на поправките в Закона за енергетиката. Според него тези поправки засягат интересите на определени кръгове от хора и става въпрос за т.нар зелена енергия, която се продава на много скъпи цени.

 

Волен Сидеров щял да сезира прокуратурата, по отношение на Българския хелзински комитет, защото според него той също има антидържавна дейност.
По отношение на протестите в страната националистът коментира – "картината, която се представя като общонароден протест, и зад опита за преврат, който се прави в България, стоят силно засегнати икономически интереси на енергийни лобита и на политически кръгове, които не са получили представителство в парламента".

Волен Сидеров има намерение да предложи промени в няколко закона, най-вече в Закона за събранията, митингите и манифестациите. Според него трябва да се завишат санкциите на гражданите, които нарушават установения ред и гаранциите за организиране и провеждане на събрания, митинги или манифестации. По сега действащия закон нарушителите се наказват с глоба от 50 до 300 лв. Сидеров обаче смята, че размерът на санкцията не е достатъчно голям и подобно нарушение на закона трябва да се третира като терористична атака.

"Няма да ме спрат никакви поставени лица, които се представят за народа, тъй като те не са народа", заяви още Волен Сидеров.

Той смята, че системата на МВР е пробита, силно корумпирана и на ниво "началници" е "превзета от хора на Цветан Цветанов".

До този момент не виждам министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев да се справя със системата на МВР. А може би тя вътрешно го бойкотира. Ако Йовчев бързо не смени тези шефове и не направи смени на политическите назначения, самият той ще се провали с тази система”, подчерта лидерът на "Атака".

Той обърна внимание и на работата на полицаите по време на протестите в страната. Според Сидеров – самите органи на реда помагат на протестиращите като отклоняват движение и блокират улици.

"Тези полицаи трябва да бъдат наказани за неизпълнение на служебните си ангажименти, защото когато гледат безучастно този терор от страна на протестиращите засягат стотици хиляди български граждани", отбеляза Волен Сидеров. "Какво виждаме по време на протестите? Имаме една агресия, един терор налаган над стотици хиляди граждани в столицата, а през последните два дни страдат много българи в страната, заради блокади на важни пътни артерии. И всичко това става под безучастния поглед на нашата полиция, която уж трябва да ни пази", коментира още националистът.

Волен Сидеров заяви, че ще поиска среща в Народното събрание с шефове на дирекции в МВР.

"Всички тези полицаи с жълти жилетки в момента играят роля на майстори по време на празнуване на някакъв празник, а не на служители на реда", отбеляза лидерът на Атака.

По отношение на личния му пистолет, с който миналата седмица влезе в Народното събрание, Сидеров попита защо полицаите не проверяват всички протестиращи, които "обсаждат" сградата на парламента за притежание на оръжие, "а всички гледат неговия пистолет?" Сидеров твърди, че притежава законно оръжие от 2005 година и има разрешение за носене на оръжие, което ми позволява да го носи навсякъде.

"Когато се притеснявам за моя живот, имам право да нося оръжие. Не съм извършил нарушение на закона, но ако съм го направил нека г-н главния прокурор да поиска имунитета ми”, заяви Сидеров и подчерта, че няма закон в Конституцията, който да забранява носенето на палка от граждани, които са застрашени, и техният живот е в опасност.
Лидерът на "Атака" отбеляза, че носи оръжие, защото е получавал заплахи със смс-си.