Сидеров държи златната карта и играе ва банк, смята Мартин Захариев

Волен е "опитен играч" на политическата сцена

"Обстановката в страната е много сложна и всички са изнервени. Няма политик, който да не е омаскарен, а и няма от къде да "внесем" нови", заяви пред ТВ7 Мартин Захариев, журналист, издател и отскоро депутат от "Коалиция за България". Той изказа мнение, че в момента парламентът се крепи от пръста на Волен Сидеров, а той е много опитен играч.

 

Според Захариев лидерът на "Атака" в момента играе ва банк, защото никога друг път не е държал златната карта, както сега. "Затова действията му са изключително екстремистки за повечето от нас и, въпреки че изглеждат неразбираеми, зад тях стои изключително премерена игра. Той трябва да внимава какво прави, за да не взриви България, защото мнозинството се крепи на косъм от чуплива коса, даже с малко пърхот, и това не може да издържи дълго" допълни депутатът.

 

"Време е хората на улицата да потърсят компромисни решения, а не постоянно да отричат всичко. По-добре е, ако вместо да се хвърлят домати и яйца по парламента и да се блокират важни пътни артерии, да се седне на една кръгла маса и да се решат основните различия", смята депутатът.

 

Тихата война, която се води между партиите, е стигнала до степен на личностна непоносимост и на пълна липса на чуваемост, което е фатално. Мнението на Захариев е, че липсата на желание за промяна на модела на управление представлява по-голям проблеми от протестите.