1 юли - Внимание чупливо!

Хороскоп

01-07-2013, 11:31

Снимка:

@Internet, Vassil Garnizov

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

Пълнолуние в Козирог - основата на живота

Слънце в Рак, Луна в Овен

Астрологична картина на деня - 1 юли

Седмицата ще протече при усложнена обстановка в политическите и социалните сфери, а така също и в междуличностните отношения. Обществото ще се люлее от бурни емоции, остро, силово противопоставяне и непримиримост по отношение на разрешаването на стари проблеми и съществуващи противоречия. Последователния обмен на Слънцето с Плутон днес и с Уран в следващите дни, подсказва опасност от атака срещу авторитета и сигурността на овластени фигури, наличието на напрегнати ситуации по финансови теми,  сложни обстоятелства в семейния и личния живот, повишена опасност от аварии и катастрофи и много яростни битки в бизнеса, политиката и структурите на властта. Особено болезнени ще бъдат теми, с които се чувстваме емоционално обвързани, засягащи корените, националната и родовата принадлежност и душевността ни.  В личния живот конфликтите ще бъдат породени от външна намеса или волята на други хора, но така или иначе ще пораждат отчаяни реакции, както и желание да раним с думи и действия тези, които постъпват не така както очакваме и желаем.

Понеделник ще ни донесе огнени емоции, повишена раздразнителност и изблици на агресия. Разумно е да не реагираме на гняв, отвръщайки със същото, а когато това е възможно - да избегнем конфликта още при първите предпоставки за него. Бъдете внимателни зад волана и по възможност отложете пътуванията. Възможно е да изпитваме недостиг на финансови средства или внимание, което може да породи сложни ситуации както в деловия така и в личния живот. Въпреки огромното напрежение обаче следва да положим усилия и да не взимаме решения под въздействието на моментни емоции. Сфери и теми в които проблемите са достигнали критична точка, така или иначе ще достигнат до своя естествен разпад, но покрай тях много лесно бихме могли да разрушим онова, което сме градили дълго с любов и усърдие.

Изключително важно през настоящия период  е да се предпазим от чуждо влияние и натиск. Съществува огромна опасност някой да се възползва от вас манипулирайки със страховете, личните ви предразсъдаци и вродонето ви чувство за дълг и принадлежност. Мислете и действайте по съвест и съгласно вродената си мъдрост и личните си морални убеждения. Емоциите ще бъдат лош съветник и мотив за действия с необратими последствия. Опитайте се да не прибързвате с реакциите, вникнете дълбоко в онова което ви тревожи, потърсете корените и реалните източници и причини за недоволството си, обмислете ги добре и едва тогава ги обсъдете с тези, към които са насочени претенциите ви.

Работа и бизнес
Периодът категорично не е подходящ за нови начинания, преговори и подписване на договори и споразумения, както и постъпване на нова работа. Въздържайте се от всякакви финансови операции, инвестиции, даване и вземане на заеми. Днес успешно ще протичат дейности изискващи повече физическо натоварване, но следва да обърнете сериозно внимание на личната си безопасност.

Здраве, хранене и красота
Енергичното движение и спорта днес ще бъдат подходящ източник за канализиране на енергията и освобождаване от напрежението. Периода обаче е изключително травмо-опасен, затова бъдете максимално внимателни, особено при по-екстремните спортове.

Главата и осезателните органи са изключително уязвими. Хората страдащи от хронично главоболие и мигрена следва да избягват емоционално и нервно пренатоварване, дразнещи светлини и звуци. Избягвайте посещение в стоматологичен кабинет, освен в случаите когато това се налага по спешност.

От менюто е желателно да изключим месните продукти, тъй като те акумулират агресия, която и без това е в излишък в момента. Изобщо злоупотребата с храни и напитки днес може да нанесе големи поражения на храносмилателната система и психиката.