Закопчаха телефонни измамници в Пампорово

Крими

30-06-2013, 17:33

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Белезници за тандем 19-годишни столичани, излъгали двойка пенсионери

Полицаи заловиха телефонни измамници задигнали 8900 лв от двойка възрастни хора на 76 и 91 г в смолянското село Момичолвци. На домашния телефон на семейството се обадил непознат мъж и съобщил, че дъщеря им е претърпяла тежка катастрофа. Той съобщил, че са необходими 20 хиляди лева, за да бъде направена спешна операция.

Възрастните хора събрали всичките си спестявания - 8900 лева и тръгнали към уговорената по телефона среща в близост до дома им, за да предадат парите. На мястото се появил младеж, който грабнал плика с парите от ръцете на дядото и бързо изчезнал. Възрастните хора се досетили, че са станали жертва на измама и сигнализирали в полицията.

Служители на Областната дирекция на МВР - Смолян незабавно предприели оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия. Малко по-късно в курортен комплекс Пампорово са задържани двама 19-годишни младежи от София, заподозрени в извършването на измамата. В лекия автомобил, с който пътували са открити парите. Работата по случая продължава, предава радио Пловдив.