Оставка на кабинета не се обсъжда, отсече Ангел Найденов

Военният министър твърди, че управлението има още много какво да предложи

Оставка на кабинета не се обсъжда - такива разговори никога не е имало. Това каза пред bTV министърът на отбраната Ангел Найденов.

Той определи като "спекулации" появилите се в информации, че правителството на Пламен Орешарски е започнало да обмисля оттегляне от управлението на страната. Найденов дори твърди, че правителството има солидната подкрепа на цяла България.

"Затова нямаме нагласата да чуем искането за оставка на няколко хиляди протестиращи. Нямаме намерения за оставка нито сега, нито през май. Самочувствието за такава позиция идва от факта, че имаме още много какво да се предложим - в социални и други мерки", заяви военният министър.

Министърът на отбраната обясни, че кабинетът работи усилено по множество подобрения. Премиерът Орешарски вече е разпоредил график за разплащане с бизнеса до края на август, уточни той. Предстоят и промени в законите във връзка със замразяване на пенсионната реформа и въвеждане на "швейцарското правило", увери министърът.

Във връзка със скандалното поведение на Волен Сидеров през последните, Найденов подчерта, че не е той човекът, който трябва да го коментира.

"Нахлуването в медиите сме го виждали и преди - реакцията е на отхвърляне, това не може да е политически толерирано, както и от гражданска гледна точка. Такова е и мнението на Станишев и Местан, нали не очаквате обаче, че те ще излязат със специална декларация по подобен въпрос", заяви военният министър.

По думите му "няма основание да се смята, че "Атака" подкрепя правителството. "Ако ГЕРБ бяха в зала, може би нямаше да е така", каза в заключение Ангел Найденов.