Сега е диктатура на едни наглеци, заяви Бойко

Политика

29-06-2013, 18:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Докато аз съм жив и здрав ГЕРБ ще е монолитна партия, заяви лидерът й

Сега е диктатура. Сега е диктатура на едни изключително нагли хора. Говореха, че съм бил диктатор, че съм имал контрол върху медиите, службите. Оказа се, че нямаме нито една медия, нито една служба, нито една репресивна структурата на държавата не е била под наш контрол. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването ДикOFF по Нова телевизия.

"Вижда се, че ГЕРБ никакви следи не е замитала. До този момент една далавера на са извадили. За една седмица сътвориха толкова гафове, които всъщност изкараха хората на улицата", каза лидерът на ГЕРБ.

Той коментита и отсъствието на депутатите на ГЕРБ в парламента.

"Ние стоим отстрани по простата причина, че ако сме вътре, вие видяхте как направиха правителство, избраха председател на парламент, как смениха законите за ДАНС и на другия ден Атака казаха, че е станало с наше съгласие. Надали на симпатизантите на БСП им е приятно правителството да го реди ДПС и управлението им да се крепи на Атака. Мишо Михов пък така се вживя като шеф на Народното събрание, че все едно е спечелил изборите", обясни Борисов.

Той допълни, че го ласкаят като казват, че ГЕРБ плащала или организираме протестите, защото това били изключително интелигентни хора.

"Много от тях сигурно и нас не ни харесват", посочи лидерът на ГЕРБ.

На въпрос за поведението на Волен Сидеров Бойко Борисов заяви: "Това, което се случва в момента, начинът, по който се отнася към медиите, към хората по улиците, към политическите си опоненти, достатъчно ясно показва какъв човек е и каква партия. Това е четвъртата партия и не бива да й се отдава най-много внимание. Грехът за това, което се случва, носи лично Станишев с неимоверното желание за власт".

"При нас беше лесно – ГЕРБ носеше цялата политическа отговорност. Тук, за да се правят всичките тези неща, има някой, който е умен, има власт и го слушат. Нито Станишев има характер, нито Орешарски показа, че е експерт, нито Сидеров – защо така не си разиграваше коня по време на нашето управление?", коментира Бойко Борисов.

Делян Пеевски е назначението на Ахмед Доган. А грехът си го носи лично Станишев, не забрави да отбележи пак Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че докато той е жив и здрав ГЕРБ ще бъде монолитна партия. Да е жив и здрав Станишев, биеме ги на всички избори, иронизира Борисов.

 

Цветанов върши добра работа в партията, има моето доверие, каза още той.

"Защо да се разделям с Цветанов, какво е направил? Не се меся на хората в личния живот, какво в едно семейство между зетьове, снахи и тъстове се случва не е моя работа. Аз много съм му се карал и за горнооряховските лекари и за Кърджали, където направиха тази операция. Няколко месеца вече чуваме за тези подслушвания. Вярвам на прокуратурата. Когато дадат обвинителния акт всичко ще излезе наяве".

"Това, което знам от него е, че не е подслушвал журналисти и по такъв незаконен начин не е подслушвал. Нека прокурорите да си свършат работата, имат пълното ми доверие. Защо да загивам, ако го осъдят. За да влезе в затвора трябва да докажат, че е виновен. Как да дам присъда, като не знам това истина ли е или не. Нямам съмнения в случая. Нали рискувам аз. ГЕРБ е моя партия. Аз съм я създал, утре ако трябва - друга ще създам.

За това, че се говори, че се е "нагушил" с милиарди, Борисов отговори с "пълни измишльотини".

"Това го слушаме от същите тези медии, затова съм завел дела, ще си ги осъдя и парите ще ги даря на детските домове. Делата вече си вървят. Дело след дело завеждам. Това, че ми петнят името да се занимавам с тях. Преслава се била возела. Аз не съм я виждал. Щял съм да ходя на концерт в Белград, ама няма да ходя. Това, което не си видял, не го говори. Толкоз. Всеки може да съди по действията на хората и да си преценява. Защо и как съм ползвал, затова се казва правителствен отряд, да обслужва министри, премиер, президент, така съм преценявал за моята сигурност, защото съм имал едно наум от времето още, когато съм бил главен секретар, каза Борисов.