Не "Оставка", а "Остава"

Политика

29-06-2013, 13:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Контрапротест в подкрепа на Орешарски събра стотина привърженици на кабинета

Близо сто човека се събраха на контрапротест пред НДК, като за трети ден поред показват своята подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

Протестиращите издигнаха плакати "За социална държава", "Кабинетът "Орешарски" – последен шанс за бедните и безработните", както и "Паника за олигархията и псевдоинтелигенцията".

Протестиращите, когато се събраха за първи път преди няколко дни, прочетоха декларация. Тази декларация в понеделник – 1 юли ще бъде внесена на ръка до МС, политическите партии в НС и президента. В събота и неделя те ще се събират в 12 ч. пред НДК, а през седмицата от 18 ч. отново на същото място.

Хората аргументираха своята подкрепа с мерките на кабинета, сред които поевтиняването на цените на тока, увеличението на майчинските, парите за първокласници и други.

На протеста има и плакати, на които пише: "Орешарски, нямаш право на грешки", "Орешарски, подкрепяме те", "Искаме промяна, не подмяна", "Орешарски, спаси ни от мутрите".

Митингуващите пред НДК на възгласа "Оставка", отговарят с възгласа "Остава".

"Правителството на г-н Орешарски категорично не бива да подава оставка и никой няма право да му я иска. Ние, излязохме, гласувахме и резултатите са отражението в българския парламент. Демокрацията предполага отговорност към правата, които конституцията дава. Да бяха изпълнили гражданския си дълг, да бяха се обединили около някоя от многото партии и сега да имат представителство, след като не са го направили никой не е виновен, още по-малко правителството, което е факт благодарение на вота на българските граждани на 12.05.2013 година. Не може така с лека ръка да се игнорират милионите гласували", смятат протестиращите.