Българин бе осъден доживот за трафик на кокаин в Гърция

Свят

29-06-2013, 12:11

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Друг нашенец ще лежи 10 години по същото дело

Наказателният съд в Солун издаде доживотна присъда на българин за трафик на наркотици.

Гръцките магистрати му дадоха максималната присъда за участие в международен канал за трафик на наркотични вещества. Още един българин по същото обвинение беше осъден на 10 години затвор. Делото се гледа при закрити врати.

Преди година гръцката полиция залови четирима чужденци, сред които и двамата българи, със 168 килограма чист кокаин, припомня БНР. Дрогата е внесена в контейнер на пристанище Солун в пратка със селскостопански техника от Боливия. Получател на пратката е фирма със седалище Солун, собственост на осъдения на доживотен затвор българин. Гръцките власти поне досега не дават информация за самоличността на осъдените, но българинът, който ще лежи доживот в затвора е собственик на хотел в София.

Гръцката полиция е получила информация за пратката от американската служба за борба с трафика на наркотици и е следила мрежата повече от четири месеца. Според разследващите полицаи голяма част от дрогата е била предназначена за гръцките острови, а друга част е било организирано да се прехвърли във Варна. При продажба на наркотиците трафикантите са очаквали печалба от 15 милиона евро.