Местан е прав, ГЕРБ няма алтернатива, заяви Борисов

Политика

28-06-2013, 17:00

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Този парламент е безсмислен, заяви Бойко Борисов

Бившият премиер смята, че БСП е в ръцете на Сидеров

Лютви Местан е прав: На ГЕРБ няма алтернатива. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по повод изказването на лидера на ДПС Лютви Местан, че предсрочни избори ще има тогава, когато има алтернатива на Борисов и Цветанов. По думите на Бойко Борисов - Лютви Местан както винаги е направил правилен анализ: Няма алтернатива.
"Българите избраха партия ГЕРБ за първа политическа сила. Той е прав – друга алтернатива не се е появила. За пръв път в новата история, партия ГЕРБ, за втори път последователно, печели изборите. И побеждава БСП и ДПС досега на всички избори, на които са се появили. За каква алтернатива говорим? Те не са алтернатива. Третата, най-малобройна партия, ще определя кой какъв е в България – това българите не са го пожелали, и затова е цялото напрежение", каза Борисов. "Десетки хиляди по улиците. Само милион и сто хиляди са избирателите на ГЕРБ, които нямат представителство във властта. Като прибавим сините, като прибавим на г-жа Кунева избирателите, като прибавим на партия НФСБ, РЗС – виждате – милиони хора не са представени в момента."

Борисов допълни, че хората не са гласували за това ДПС, БСП и "Атака" да управляват, а за това ГЕРБ да са първи. Той смята, че ако сега има избори, и на хората им е ясно как ще бъдат управлявани, конфигурациите в парламента ще бъдат коренно различни.

"Не случайно, за пореден път, са триковете им, с отнемане на субсидиите на малките партии. Малките партии, на които не им достигна малко, за да минат прага и да влязат в парламента, искат да ги лишат от пари, за да няма кой да бъде допълнителна алтернатива за коалиционен партньор в следващия парламент”, каза експремиерът.

"Не знам докога БСП ще оставя историята на своята партия в ръцете на такъв човек като Волен Сидеров", заяви още Борисов.
По думите му въпросът не е само да бъдеш на власт за месец, два или три - това остава далеч в историята.
"Не знам дали на симпатизантите на БСП им е приятно ДПС да им определя кой ще им бъде на ръководните постове, а "Атака" и Волен Сидеров – дали изобщо ще бъдат на власт. С неговата наглост и желание да демонстрира как е хванал БСП и ДПС в хватката си, той прави изстъпления, които минават границата на приличието. Не знам - Цветлин Йовчев - какви луди и пияни са ме заплашвали мен, но лудите са там в парламента, и е можело да вземе мерки още там, на място”, разгневи се експремиерът.