Българските граждани се подвеждат само веднъж, заяви Цветанов

Предсрочни избори с над 50% избирателна активност, прогнозира той

"Българските граждани се подвеждат един път. Да не ги подценяваме!" Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Търговище.

На среща с представители на общинските структури на партията той обяви, че вече започва подготовка предстоящи предсрочни парламентарни избори. "Колкото по-рано бъдат прекратени правомощията на 42-то НС и премиерът Пламен Орешарски подаде оставка, толкова по-бързо държавата ще излезе от сложната ситуация, в която се намира," смята Цветанов.

Депутатът от ГЕРБ отново определи предсрочните избори като единствен изход от политическата криза. Цветанов дори прогнозира, че избирателната активност на тях ще е по-висока от 50%. Твърдението си той аргументира с предстоящите „промени в избирателния кодекс”, които щели да дадат възможност за „избор на правилните хора”. „Когато активността е около 70 на сто, ще се ограничи възможността за задкулисни сценарии, които се правят в политическите централи,” каза Цветан Цветанов.

В коментар на обстановката в страната Цветанов заяви, че България "започва да се отклонява от нормалната европейска интеграция. В момента държавата е почти блокирана, защото няма нормална среда за работа," каза той.