Тръгна митинг-шествие на "Атака" в София

Политика

27-06-2013, 14:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Движението по бул. "Цар Освободител” и бул. "Васил Левски” до Софийския университет е блокирано

Движението от площад "Ал. Батенберг" в посока парламента е спряно заради митинг на "Атака", съобщи Фокус. Начало на шествието даде лидерът на партията Волен Сидеров и депутати от парламентарната група. Те носят знамена на "Атака".

Към 14.30 часа шестващите блокираха бул. "Цар Освободител" и бул "Васил Левски" до Софийския университет и продължават в посока Орлов мост.

Пред парламента Сидеров заяви, че протестите не са мирни и симпатични, а протестиращите всяка сутрин са подкупени.

Има засилено полицейско присъствие. Сред шестващите има членове и симпатизанти на партията.

Към 14.40 митингът превзе Орлов мост. Ще хвърляме камъни, домати, яйца по офисите на БНТ, БТВ, Нова телевизия и Канал 3, защото очевидно така се прави и полицията позволява хулигански прояви, заяви Волен Сидеров.

Между симпатизанти на "Атака" и случайно преминаващи граждани избухна скандал. Вторите крещяха "Срам" и "Нещастници", мъж обиждаше представителите на партията и показваше неприлични знаци. От "Атака" казаха, че ще извършат граждански арест, понеже полицията не си върши работата. Сидеров посочи, че протестът е срещу вандалщината на Орлов мост и че ще са на мястото всяка вечер, за да налагат закона.
Шествието се отправя към централата на БНТ. Към 15.00 часа лидерът на националистите влезе в централата на националната телевизия, за да говори с ръководството й. Представителите на медиите не бяха допуснати вътре и това предизвика спор.