Травестит с 16 присъди ще търка наровете в ареста

Крими

27-06-2013, 14:00

Снимка:

Снимката е илюстративна

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В стая под наем е отнел от друг мъж сумата от 340 лева, сим-карта и други вещи

Задържане под стража наложи Районен съд - Варна на травестит, привлечен като обвиняем за кражба при опасен рецидив. Съдът уважи искането на прокуратурата и взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 30-годишния М. Т., спрямо когото са предявени обвинения затова, че на 23 юни в стая под наем е отнел от друг мъж сумата от 340 лева, сим-карта и други вещи.    

Анализът на събраните материали и доказателства по делото води съда до обоснованото предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението. 30-годишният травестит до настоящия момент е осъждан с 16 влезли в сила присъди, предимно за престъпления против собствеността.  Последното изтърпяно от него ефективно наказание в затвор е било преди 3 месеца.         

М.Т. не живее на постоянния си адрес, пребивава във Варна като наема различни квартири, не полага обществено полезен труд и се издържа чрез проституция. С цел да се предотврати възможността обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.