Как се храним на обяд в работен ден?

Животът

27-06-2013, 06:00

Снимка:

Thinkstock

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Над 65% от запитаните си носят обяда от вкъщи, 20% се хранят навън, а 10 на сто обядват в столовата на сградата, където работят

Около 70% от работещите жени в Европа ядат почти едни и същи ястия за обяд през делничните дни.
Според анкетата, цитирана от британския сайт Sofeminine.co.uk, над 65% от запитаните си носят обяда от вкъщи, 20% се хранят навън, а 10 на сто обядват в столовата на сградата, където работят.

В проучването са участвали близо 2000 представителки на нежния пол, като най-честият избор за обяд бил сандвичът с шунка и кашкавал.

Мнозинството от интервюираните обяснили, че се хранят с едни и същи продукти, защото е по-лесен вариант като приготовление, а от друга страна по-малкият бюджет не позволява и прекалено разнообразно хранене, аргументирали се те.

Близо 30% от дамите пропускали обяда, защото били на диета, но за сметка на това все по-голям процент от работещите не пропускали своята следобедна закуска.

Също така над 1/3 от запитаните коментирали, че подраняват с обяда, измествайки го още за 11,00 часа.
* У нас социологическите данни разкриват, че 43% консумират сандвич на бюрото в офиса, 23% хапват нещо леко, съчетано с разходка, 13% отделят време за спокоен обяд в заведение, а 21 на сто изобщо не обядват.