ВМРО "прегражда" пътя на Палев към Благоевград

Симпатизанти на партията блокираха пътя към Банско

50-на симпатизанти на ВМРО блокираха за 30 минути пътя към Банско в знак на протест срещу назначаването на Муса Палев от ДПС за областен управител.

Блокадата започна в 12 часа и продължи половин час. Тя бе осъществена от 50-на симпатизанти на организацията, сред които и лидера им Ангел Джамбазки. Той се извини на засегнатите от блокадата, които трябваше да минат по обиколен път. Полицията, така както в началото на годината при протестите с искане за разширяване на ски-зона Банско, съдейства на протестиращите.

В групата преобладаваха младежи от Банско, сред тях бе лидера на ВМРО – Банско Костадин Хаджитодоров. Преди блокадата край пътя застана и бившия кмета на Банско Александър Краваров, имаше и поп. След като протестиращите срещу Палев застанаха с лице към Разлог, отзад камион с надписи ВМРО блокира пътя откъм Банско. Зад него символично от банкет до банкет на пътя бе опъната бодлива тел. "Така символично преграждаме пътя на Палев към Багоевград", обясни Джамбазки.

След блокадата протестиращите направиха митинг в Банско, където бе пренесена подписката срещу Палев, стояла пред областната управа в Благоевград над седмица. Автошествие пък ще обикаля из градовете Банско, Добринище и Разлог. Джамбазки се закани без да уточни дата, че ще блокират и пътя към границата и по струмското направление. Сутринта пред областната управа се появи интересна "патриотична" табела, поставена от собственик на строителна фирма. Тя гласеше: "Овдека не е Стамбул, овдека не е Москва. Тука е Горна Джумая. Тука е Македония. Палев, това не го ли разбра".

Припомняме, че вече 10  дни благоевградчани протестират пред сградата на Общината срещу назначението на Муса Палев за областен управител на Благоевград.