Да става каквото ще, заяви Цветлин Йовчев

Политика

26-06-2013, 11:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветлин Йовчев ще се бори за доверието на народа

Министърът няма намерение да подава оставка

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви на излизане от пленарна зала, че правителството "следи със загриженост случващото се".

"В момента да слушаме внимателно, да видим какви са исканията и аз мисля, че с програмата на кабинета в голяма степен се намира решение на тези проблеми, които изкараха хората на улицата", смята министърът.

Той заяви, че е наясно какво трябва да се направи и съвсем скоро ще обяви конкретни мерки и стъпки. "Ще правя каквото трябва, пък да става каквото ще", заяви Йовчев.

Запитан дали в кабинета е обсъждано оттегляне от властта, той отговори: "Не".

На въпрос дали самият той ще подаде оставка, Йовчев не отговори нищо конкретно. "Аз ще си изпълня задълженията и това, което съм поел към министър-председателя, знам какво трябва да направя и стъпка по стъпка го правя. Колко ще продължи дейността на този кабинет в рамките на мандата на този парламент, ще го решат само народните представители", бе отговорът му.

Днес министърът бе освиркан силно от протестиращите. Той се скри набързо в колата си, която успя да се освободи от хората единствено с помощта на полицията.