Цветни ритми изплетени от имигранти и българи озариха морския бряг в Бургас

Бургас Лайф

25-06-2013, 10:41

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кулинарен фестивал събра имигранти от 6 страни в Бургас

Откритата сцена „Охлюва” на културен център събра 66 участници

Цветни ритми изплетени от имигранти и българи озариха морския бряг в Бургас по време на Празничен концерт “Цветни ритми на морския бряг - 3“ организиран от Информационен център за имигранти – Бургас.

Откритата сцена „Охлюва” на културен център „Морско казино” събра 66 участници, които представиха традиционни песни и танци както от България така и от Русия и Армения. Публиката бурно аплодира всички изпълнители, сред които имаше както 6-годишни така и над 50-годишни танцьори и изпълнители.

И тази година по време на празничният концерт “Цветни ритми на морския бряг - 3“ екипът на ИЦИ- Бургас апелира към приемащото общество за повече толерантност и ангажираност за изграждането на едно мултикултурно общество, в което всеки човек запазващ своята идентичност гради общото, единно, съвременно общество.
Концертът, който подари на гражданите и гостите на Бургас екипът на ИЦИ-Бургас беше част от проект на Международна организиция по миграция “Укрепване и развитие на дейността на информационните центрове за имигранти на МОМ в градовете София, Пловдив и Бургас”, съфинасиран от Европейския фонд за интеграция на имигранти по схема BG EIF 2011/01-01.01.