24-30 юни : Сътворете си мечта

Седмичен хороскоп

Астрологична картина на седмицата

Последната седмица на юни ще бъде емоционално натоварена, сложна, на моменти дори опасна поради ред драматични обстоятелства и обрати, които през последните години съпътстват противостоянето на Слънцето с Плутон. Внезапни загуби, недостиг на средства или буквална физическа слабост ще възпрепятстват развитието на основните ни планове и намерения, а онези които все пак успеят да се приближат до желания резултат ще трябва да вложат в пъти повече усилия, воля и ресурси. В бизнеса и социалните и междуличностните отношения могат да възникнат тежки ситуации съпроводени с чувството, че ни отнемат онова което ни принадлежи по право. В този контекст взаимоотношенията с властите, контролните органи, банките и застрахователните институции ще протичат при огромно напрежение и могат да станат източник на сериозни проблеми, особено в неделя, 30 юни. Периодът е изключително неблагоприятен за важни инициативи, преговори, пописване на договори, покупки и като цяло житейски промени, включително смяна на дом или постъпване на нова работа. Дори кратките развлекателни пътувания могат да бъдат свързани с внезапни усложнения, които биха  могли да  превърнат почивката в неприятно преживяване. Имайте едно наум, не предприемайте неразумни рискове и си отделете резев за непредвидени събития.

Меркурий се намира в стационарна фаза , а от сряда започва ретроградно движение и този ден вероятно ще ни донесе новини и събития, които ще внесат обрат в досегашния ход на процесите и които в крайна сметка ще определят тяхната посока в летните месеци. Особено силно това касае семейните връзки и взаимоотношения, където плановете и претенциите на роднини могат сериозно да застрашат семейния климат. Паралелно с това ще забележим у себе си склонност към оттегляне на вниманието от външния свят съпроводено с потъване в спомени и копнежи по миналото. Може би това ще ни накара най-после да звъннем на стар приятел, да прочетем книгите за които все не ни остава време, да се посветим на изучаването на историята и традициите на родината и рода, или просто да потънем в дълбините на съзнанието си, за да можем най-после да си изясним онези вътрешни проблеми, които представляват пречка
в развитието ни като личности и саботират осъществяването на плановете ни.

Очевидно вътрешния свят, чувствата и тайнствения свят на мистиката, сънищата и скритата същност на битието ще бъдат печелившия ход за тези които умеят да плуват като в свои води в тях. На първо място това са представителите на водните знаци Рак, Скорпион и Риби, като тук разбира се включваме всички които имат Слънце, Асцендент или важна лична планета в първите градуси на тези знаци. Сред щастливците у които тази седмица ще донесе незабравим спомен са и  тези, които работят с музите-сега особено щедри и благоразположени. Психологията езотеричното познание за света и божественото му устройство също се нареждат сред почетните области които, през тази седмица са способни да поднесат безценни дарове на тези които изследват и работят в тънкостите им, така че не се колебайте да повдигнете завесата на невидимия свят и да се докоснете до него, дори като странични наблюдатели.

До сряда ще усещаме вай-вече затормозяващото движение на Меркурий, който натрапчиво ще ни връща към стари теми, несвършена работа или неспазени обещания. Луната във Водолей ще провокира интелектуалното и духовното развитие, а иновационни решения и нови технологии ще привличат вниманието и интереса ни. Не ви съветвам да си купувате телефон или компютър точно сега.  В тези два дни мнозина вероятно спонтанно ще променят своите решения или намерения, което ще обърка плановете на всички ни. Не преследвайте резултати и обещания на всяка цена-най-вероятно те ще се окажат ненадеждни. А и най-добре временно да забравим за бъдещето, към което можем да пристъпим едва когато сме разрешили и освободили всичко от миналото.

Подходящи за това условия и настроение ще имаме в четвъртък, когато най- после ще се почувстваме свободни от планове и намерения и естествено, без усилия ще преминем в по-пасивно и съзерцателно състояние. Не се измъчвайте от угризения - бизнеса и деловия живот като цяло няма да ви предложат нищо повече от заплетени, понякога доста измамни ситуации, невярна информация  и недобронамерени предложения. А и  в петък вече ще постъпят първите провокации от роднини и авторитетни фигури, така че малко почивка между две сражения няма да навреди никому.

Укенда ще започне спокойно, но може да приключи изненадващо и да ни лиши от пълноценна почивка. На такава можем да разчитаме в дневните часове на съботния ден. Вечерта и в неделя Луната ще отключи тлеещия конфликт между Слънцето Плутон и Уран, донасяйки ни бързо развитие  и остри реакции по всевъзможни уязвими точки на социалното и лично битие.

Като най-благоприятен ден през седмицата можем да определим четвъртък, особено за  онези, които съумеят да се възползват от чувствеността и тайнствата на водната стихия.Съзнателното поддържане на хармонита , развитието и изявата на качества като милосърдие, състрадание и единство, в този ден могат да имат пречистващ ефект не само върху личността ни, но и върху средата в която живеем. Положителните емоции, изявата на добродетелите и осъществяването на връзка с естествената, хармонична среда крепяща равновесието на живота, ще бъде не само източник на удоволствие но и път към постигането на духовен растеж. Добре е да помним че, колото по отворени са мислите и сърцата ни толкова по- широк е кръга на нашето влияние, че всички сме едно цяло и добруването на света е инвестиция в собственото ни щастие и благополучие. Колкото по блогородни и възвишени са мечтите ни толкова по-бързо и сигурно те могат да се превърнат в цели, чиято реализация ще се радва на закрила от висште добродетелни и творящи сили на Вселената.
Успешна седмица!