На крив Сидеров Мария Игнатова му пречи

Общество

24-06-2013, 15:39

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сидеров изпростя и се запътва към съда

Лидерът на Атака изгуби и последната частица мъжко в себе си

Откакто тръгна кампанията във Facebook #ignorevolen и намери своя широк отзвук по протестите е видно, че нещо в нервната система на Волен Сидеров скърца. Все повече обществени личности изказват в публичното пространство мнението, че този човек е за освидетелстване. Тъй като нямам медицинско образование, по този въпрос могат да се изкажат единствено лекарите.

За всички е видно, че обществената, а вече и медийна изолация влияе зле на лидера на Атака. След като седеше пред централата със своите гардове и само чакаше искрата, за да се стигне до конфликт с протестиращите, изведнъж Волен се оказа сам на булевард "Раковски". Наоколо единствено полиция и ядящи пица фенове от столичен отбор, изпълняващи ролята на пазители на национализма.

Последва неадекватното му държание по време на Консултативния съвет, като дори и Станишев прозря, че нападките му към Плевнелиев са по-скоро опит да нахлуе отново в медийното пространство. Защото Волен е жив, само ако ако има подаден микрофон. Последва звучен шамар от репортерите, които отразяваха събитието, които вкупом го изоставиха, а операторите свалиха най-ценното му - камерите.

Вместо да свикне с това отношение и да се помъчи да възвърне по някакъв начин доверието, паниката на Сидеров изби в нападки към водещата на "Господари на ефира" Мария Игнатова. В ефира на неговата си телевизия той я нарече проститутка и секс играчка в ръцете на мутрите. Защото в шоуто показали как се крие под една маса.

Като бивш журналист, Сидеров би трябвало да знае, че Мария Игнатова е актьор, който представя новините в "Господарите"-те и ако има претенции трябва да се обърне към продуцентите Маги и Джуди Халваджиян. Той избра "мъжката" постъпка - да дава обидни квалификации на една жена. И си заби пореден автогол, който освен обществена реакция по всяка вероятност ще има и съдебна.

Всъщност големия проблем е, че шоуто просто излъчи един репортаж, който постави под съмнение неговата мъжественост, показвайки го скритичък под маса, държана от едри мъжаги. Да, не е приятно. Планът на Сидеров да покаже с подобна "театрална" постановка какви злобари и екстремисти са протестиращите, му изигра лоша имиджова шега, нарани егото му. И реши "да си го върне" на Мария. Както преди това се опита да унижи и Лора Крумова, но унижението остана за него.

"Долни и подли измекяри като тези от "Господари на ефира" се гаврят с Атака. Там има една проститутка, която беше играчката на най-различни мутри през годините, Мария Игнатова се казва, която сега се опитва да иронизира нашето поведение. Сега се опитват да се гаврят и да иронизират това, че колегите ми сложиха някакъв плот от маса, да ме предпазват, който аз непрекъснато избутвах, и им казах, че не искам да ме предпазват и че няма нужда от това, че искам да говоря на тези, макар че срещу себе си виждах море от агресия и злоба. И сега се опитват някакви проститутчици, шантонерки такива, секс – играчки, на различни мутри през годините, преминавали от ръка в ръка, се опитват да се правят на артистки и актриси и да разиграват тези сцени като някакъв сарказъм", заяви Сидеров в ефира на собствената си телевизия.

А само няколко часа по-късно излезе на протестно шествие под надслов "Не на омразата". Шизо... Всъщност за подобно поведение медиците да се изкажат.

Но май не трябва експертиза, за да видиш очевидното.

За съжаление обаче не живеем в нормални времена и вместо някой да окаже помощ на този самозабравил се политик, той е избран за председател на Комисията по етика в Народното събрание...