Няма да има съкращения в БДЖ

Приоритет на транспортния министър е преструктурирането на компанията

Преструктуриране на БДЖ – Товарни превози. Това посочи като приоритет министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов при посещението си в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Папазов потвърди, че състоянието на компанията е много тежко. Той каза, че дълговете на БДЖ към момента са 709 милиона лева, като 158 са пресрочени.

Ако не бяхме спрели приватизацията, щяхме да вземем 114 – 115 милиона, които щяха да покрият само част от задълженията, каза министърът. Той заяви, че има идеи как "Товарни превози" да се преструктурира, да започне да работи и да се издържа.

За назначението на заместника си Петър Киров и заплахите за протест на автомобилисти, Данаил Папазов поясни, че Киров е специалист с доказан опит и няма да се занимава с автомобилния транспорт, а основно в ОП "Транспорт".

Министърът присъства в Бургас на подписването на договор между Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" и Консорциум "Мидия – Диана Комерс" за проектиране, изграждане и обзавеждане на сградите на бреговите центрове за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Бургас и Варна.