Радан и Надежда с надежда за силна десница

Политика

24-06-2013, 09:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радан Кънев пое щафетата от Костов

Иван Костов сдава ДСБ

Двамата лидери имат различна визия за обединението на десните партии

Надежда Неински и новизбраният лидер на ДСБ Радан Кънев искат консолидация на дясното пространство, макар и с различни възгледи как да стане това.

От много години се говори за обединение на десните партии, но то все не се случва. Протестите са последният шанс на десницата да направи преоценка и да намери пътищата на обединението, заяви тази сутрин Неински в ефира на Нова телевизия.

Според нея вариантите са или десницата да бъде обединена в една партия, или десните партии да се явяват на избори в коалиция. Тя подкрепя първия вариант като е категорична, че ГЕРБ не може да бъде част от това обединение.

Единствената алтернатива за избирателите при евентуален нов вот е групиране на дясното пространство, смята и Радан Кънев, който замени Иван Костов начело на ДСБ.

"Трябва да стане не като съюз на сега съществуващите формации, а „да се надгради много сериозно – в блок, не в коалиция. Блокът е общо тяло със собствено ръководство, с много безпартийни хора в него", обяви вижданията си Кънев пред bTV.

Според него сегашните управляващи могат да бъдат свалени с "втвърдяване" на протеста, но не с хулигански методи.

"Не сме видели синдикатите, професионални организации, силни местни общности в демонстрациите – има много какво да се направи", смята Радан Кънев.

„БСП може да прояви инат, това вече се видя, но то ще плати умопомрачителна цена. За „Атака” изобщо не коментирам, а що се отнася до ДПС – то може да съхрани електората си, но и сега са загубили голяма част от него. Причината е това задкулисно съюзяване с „Атака”, коментира сегашната политическа ситуация лидерът на ДСБ.