Борисов очаква от Кънев диалог

Лидерът на ГЕРБ поздрави новия председател на ДСБ

Бойко Борисов изпрати поздравително писмо до Радан Кънев за избора му на председател на ДСБ, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Най-искрено Ви желая успех на новата длъжност, защото хората в дясното политическо пространство заслужават по-голямо представителство. Моето разбиране винаги е било, че естественият партньор, с който ПП ГЕРБ може и трябва да си сътрудничи, са десните партии във формат ЕНП. Надявам се занапред да намираме все повече допирни точки по темите, които ни сближават, вместо да търсим разделителни линии дори тогава, когато ги няма.

В последните години основният проблем на партийните лидери в дясното политическо пространство беше търсенето на противници в самото дясно, за разлика от левите лидери, които винаги успяват да се консолидират и да бъдат обединени, въпреки различията си.

Уверен съм, че в името на демокрацията, трябва да намерим път към по-добър диалог между нашите две формации. Такива са и очакванията на всички десномислещи хора в страната, които очакват днес от нас повече отговорност и единство срещу популизма на левите и националистите", заявява Борисов.

По-рано днес Радан Кънев от трибуната на 11-ото Национално събрание на Демократи за силна България заяви: "Получихме оферта от г-н Бойко Борисов, за да участваме в единен десен блок, но ГЕРБ не е алтернатива в българската политика", подчерта Кънев на фона на всеобщо недоволство от страна на делегатите към протегната ръка от ГЕРБ.

Поздравителен адрес до Радан Кънев изпрати и Меглена Кунева.