Иван Вуцов: Мъри още е никой, превишава правата си

Спорт

23-06-2013, 13:30

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Даниел Боримиров трябва да остане в Левски, заяви легендата

Легендата на Левски Иван Вуцов отвърна на нападките на треньора на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов.

Преди няколко дни Мъри заяви, че от 30 години насам Вуцов само пречи на клуба и ако не е бил той, "сините" са щели още 3 пъти да играят в групите на Шампионска лига и да спечелят 100 милиона евро.

"Не искам да обръщам внимание на Мъри Стоилов. Той си е превишил правата и се е помислил за кой знае какъв. Искам да кажа, че за тези 30 години, не съм се опирал до Левски. Що се касае до освобождаването му. Там нещата са ясни и дойдоха заради неразбирателството между тях и Тодор Батков. Тогава не бях съгласен Вили Вуцов да поема отбора, защото не беше подходящ моментът. Като Стоилов ще намерят много, но тогава Сираков не трябваше да бъде освобождаван. Стоилов още е нищо. Знаме какви са резултатите му в Шампионска лига. Но не искам повече да говоря за тези неща. Мъри да си върши работата в Ботев и да си живее с идеята, че е постигнал нещо много", каза Вуцов пред "Зона Спорт".

Той изрази мнение, че Даниел Боримиров трябва да остане на работа на "Георги Аспарухов". "Боримиров е човек, който познава нещата, добър професионалист, защото опита живота в Германия. Има опит, работил е с добри треньори. Със сигурност има място за него в клуба. Аз лично считам, че всички неща ще бъдат изчистени и узаконени".

Както и пред Sportline.bg, Вуцов отново заяви, че най-добрият вариант за Левски е Наско Сираков и Иво Тонев да направят тандем, което ще е най-доброто решение за клуба. "Не съм говорил дали оставам. Но сърцето и душата ми са от Левски, което е по-важно. Не искам да говоря за годините без трофей, но отсъствието на Наско Сираков, много пъти съм го казвал, е грешен ход. Недопустимо е личност като него да се държи встрани от клуба. Трябва да се намери начин да се продължи добрия ход. Да се направи тандем между Наско Сираков и Иво Тонев. Той също доказа, че е кадърен и си вършеше работата перфектно. Трябва да се сглоби този тандем. Не съм аз човека, който трябва да определи дали той да се оттегли. В началото много хора, казаха, че не е левскар, но доказа, че е професионалист."

"Наско Сираков е доказал, че един висок професионалист, организиран човек и познава добре работата в клуба. Той е човек, който във футбола има тясна представа за какво става въпрос. Сега всеки ще си знае правата и задълженията, ще си ги гони. Наско ще изчисти клуба от това, което е необходимо в ръководството, школата и футболистите."

Вуцов заяви още, че е било задължително да се направят промени в Левски, заради изпуснатия по нелеп начин дубъл през изминалия сезон. "Нещата не са добри, щом така беше изпуснат дубъла. Играта не беше на нивото, на което футболната общественост очакваше. Задължително, задължително, повтарям, беше да се направят промени. Но те не трябва да бъдат козметични, а трябва да се дръпне по-далеч в нещата. Мисля, че шефовете на Левски, в лицето на Тодор Батков, взеха верни решения. Предполагам, че ще бъдат за добро и ще бъде успешен ход (б.р. - завръщането на Наско Сираков)."

Накрая той засегна и темата около селекцията на отбора, както и за треньора Николай Митов. "Състава през миналия сезон не беше на нивото, на което да се противопостави на организираните отбори. Наложително е да се направят промени. Не познавам детайлно работата на Николай Митов, но хората му вярват и му е гласувано доверие. Вярвам, че ще намери сили да преглътне горчилката. Ако продължава да работи със същото желание и се сработи с Наско Сираков, ще създадат добър екип, който ще изведе отбора до желаното място. За селекцията още не мога да говоря, защото е рано. Цветан Генков го познавам, който показва напредък в качествата си и искренно вярвам, че ще стане важна фигура, която е необходима за нашия отбор. Но задължително трябва да се подсили централната защита."

"Играчи и ръководители са длъжни да работят всеотдайно и точно, за да изтрият изминалия сезон. Крайно време е тази фантастична публика да бъде зарадвана. Не трябва вече да я мъчим и да я държим на нокти. Трябва да направим нещо, за да идва на "Герена" с приятно чувство и задоволство от видяното на терена."

 

Още спортни новини тук