Костов предложи Радан Кънев за заместник, не всички го искат

Политика

23-06-2013, 12:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Иван Костов сдава ДСБ

Трябва да се създаде десен реформистки блок, смята лидерът на ДСБ

Трябва да се създаде десен реформистки блок, който да отвоюва държавата от мафията и да я върне на държавата. Това заяви председателят на ДСБ Иван Костов на 11-то Национално събрание на партията, което се провежда в НДК.

"Днес почти половината от българските граждани не са представени в парламента, тези хора са от активната част на страната и искат да бъдат чути. Арогантните назначения на Станишев и Доган, скандалите около Сидеров и Борисов, сринаха доверието към политическото представителство", посочи в доклада си той.

Според него БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ са далече от политическите си послания и ги е страх да управляват.

"Какви са политическите възможности на протестиращите днес, запита Костов в доклада си. През февруари те бяха изиграни от група политици, които окупираха цялото политическо пространство. Утре събитията могат да върнат Борисов и ГЕРБ на власт, после могат да го свалят. В политическа безизходица сме", констатира Костов.

Протестиращите и улицата не могат да променят статуквото, не могат да излъчат управление и всеки техен опит има опасност да върне мафията на власт. Протестиращите са граждани, не са политици, а обществото е в политическия капан. Промяната на Изборния кодекс няма да попречи да се върнат днешните политици на власт. Какво можем да очакваме? Сега връщането на политиците от Тройната коалиция и днешните им първи стъпки в управлението води до ескалиране на политическите рискове в нова криза. Протестиращите днес усещат опасностите – че трябва да се спасяват, примерно не БДЖ, пенсиите и работните места, а българското общество и държавата. Трябва модернизация на страната. Но регресът в социалната, финансова и икономическата система се дължи на нежеланието на основната част от българското общество да промени живота си в европейска посока. Това разколебава политиците, които искат да променят статуквото. За мен тези всичките партии на власт в последните години са наши врагове, те не са ни политически опоненти, затова цялата ни съпротивителна енергия трябва да бъде насочена към тях. Тези политици си имат имена - това са Сакскобургготски, Доган, Станишев, Борисов, Цветанов, заяви Костов.

"Ние се провалихме на изборите, част от членовете ни загубиха мотивация, това обхвана и периферията на избирателите ни. Това са признаци, че ние се провалихме, че нашите послания не стигат до нашите поддръжници - това е признак на слабост", призна Костов.

Националното ръководство досега и водачите на листи на последните избори се събрахме и с голямо мнозинство номинирахме г-н Радан Кънев за председател на ДСБ, припомни Костов. Предлагам на Националното събрание да го изберем за водач на нашата партия, той има нужните качества, лидерът в него се събужда, а хората го даряват с подкрепа и доверие, даде оценката си Костов.

Не всички от присъстващите 413 делегати обаче искат Кънев за лидер и припомнят, че и той се провали като кандидат и водач на листа от Варна на последните избори.