Пълнолуние в Козирог - основата на живота

Хороскоп

22-06-2013, 16:51

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Юни - светлина в тунела

21 юни - Лятно слънцестоене

Пълнолунието настъпва на 23 юни, в 14,32 ч.

Уикенда ще премине под въздействието на едно от най-мощните пълнолуния за годината. Луната се намира в своя перигей, т.е в най-близката си позиция до Земята, положение, което в последните години доби известност като Супер Луна. Слънцето, чиито енергия и светлина тя  отразява в максимална степен по време на пълнолуние, от своя страна се намира в кулминацията, която отбелязваме с Лятното слънцестоене. Това определя периода като изключително мощен и интензивен по отношение на разгръщане, изява  и реализация както на външни така и на вътрешни, психически процеси.

Можем да очакваме, че пълнолунието в Козирог ще отключи максималната фаза на реализация на всички възникнали в близкото минало теми. То също така може да постави естествен или временен финал на някои от тях.  На фона на подхранващата творяща енергия на заформящия се голям воден тригон с участието на Слънцето, Юпитер, Сатурн и Нептун и катализиращата, разрушителна сила на Тауквадрата оформящ се от Слънцето, Уран и Плутон, в следващите дни можем да очакваме изключително интензивен развой на събитията с характерна уникалност и категоричност на резултатите. Слънцето с пълна сила влиза в ролята си на небесен господар, едновременно раздаващ закрила и наказание по твърде суров и често жесток начин, почерпан от войнствения характер на зоната, намираща се в първите градуси на Рака. Кулминиращото Слънце излъчва към Земята мощен поток от вживителна енергия и виталност, но неговите лъчи могат да бъдат изпепеляващи.

Специално внимание в настоящата астрологична ситуация заслужава и Лилит - фиктивна точка отбелязваща апогея на Луната, най отдалеченото и натоварено с тъмнина място от лунната орбита, в чиято зона се намира Слънцето сега. Носителка на тъмнина, необуздана страст и ненаситни стремежи, тя подсказва участието на скрито действащи сили мотивирани от разруха, манипулация и контрол над психиката и ресурсите, било  то на обществото като цяло или отделните единици в него. В човешката психика, Лилит описва сянката - егоестичната, безъзнателна зона на психичното тяло, в която потъват скритите мотиви на поведението ни и която често ни изкушава да тръгнем по лъжливи или забранени пътища, водени от егоистични желания и низки страсти.

Така в подобна ситуация описана от комбинирания ефект на Слънцето и Лилит по време на пълнолуние става много трудно да определим характера на случващото се с нас и около нас, в контекста на изконни понятия като добро и зло. И тъй като Пълнолунието винаги дава максимален израз и кулминация както във външните обществени, социални и междуличностни отношения и процеси, така и във външния израз на узрелите за реализация психични нагласи, би било добре отново да си припомним златните правила за месец юни. Първо-да се вслушваме по-често в интуицията си и максимално точно да се придържаме към насоките които тя ни дава. Доста ценен и съществен ориентир, стига да не бъркаме интуиция с изкушение. Второ провило : Съзнателно и доброволно  да освободим всичко, което настойчиво се опитва да си отиде. Не се боре в живота ви да останат хора, обстоятелства, идеи или пък вещи. Не се бойте от неизвестното-то носи обновление. Онова, което иска да си отиде от вашия свят вероятно отдавна е престанало да бъде значимо и най-вече полезно за вас и от тук нататък вероятно само ще възпрепятства развитието ви.

Психологическия водовъртеж може да ни потопи в дълбоките измерения на страха от отхвърляне, липсата на сигурност или прекомерната привързаност-едни твърде уязвими зони на човешката психика изискващи съзнателна и усърда работа. Преодоляването им обаче е източник и средство за придобиване на действителна сигурност, психично здраве и пълноценно развитите на личността. Пълнолуние намиращо се в толкова близка корелация с кардиналните зони със сигуронст носи и изисква кардинална промяна, а нейното отхвърляне е загубена битка срещу естествения, еволюционен порядък на битието.

В обществено политическата ни реалност резонно ни очаавт твърде интензивни, понякога стихийно развиващи се процеси, придружени с неачаквани обрати и твърде силово противопоставяне. Активната и разрушителна намеса на негативни обстоятелства, политически, икономически и военни сили и интереси, едва ли ще съдействат за реализацията на предварителните ни очаквания и нагласи. Ефекта от това е нееднозначен, тъй като в крайна сметка ще продължат да съществуват само онези, които действително отговарят на нужди и могат да придобият съвсем конкретни реалистични и жизнеспособни измерения.

В личен план, въпреки тежестта на обективната реалност и дуалността на вътрешно психичните процеси, периода може да бъде изключително мощен, в голяма степен дори лечебен за развитието ни като личности и индивидуалности. поглъщането и усвояването на интензивната енергия може да породи душевен или житейски катарзис носещ пречистващи и обновяващи процеси. А естествената природна сила,  която блика от всякъде през тези дни, може да бъде използвана за активна себереализация. Концентрирайте се върху личното си и духовното си развитие, върху проявата и финализирането на дейности и житейски процеси, които се намират в процес на растеж и с потенциал за постигане на благополучие и просперитет. Ревизирайте източниците, които захранват чувството ви за безопасност сигурност и защита, за да концентрирате очакванията си само в онези които имат действителен потенциал.

И не на последно място използвайте силата на природата за да заредите и енергизирате себе си и всичко с което сте свързани. Слънцето ни доставя светлина и топлина, луната подхранва копнежите и чувствата ни, а цялата природа , тревите, реките, горите и обсипаните са цветя и билки поляни, излъчват мощна и магична сила. Акомулирайте колкото можете повече от нея, за да я съхраните у себе си, да я излъчите към хората които обичате, към всички хора по Земята и към цялата Земя.