Да яхнеш протестите е все едно да яхнеш тигър, смята Борисов

ГЕРБ ще се върне в парламента, ако получи извинение от Станишев

На мястото на Сергей Станишев и Пламен Орешарски отдавна да съм подал оставка, декларира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер на България Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц в София.
"Истински се надявам, че Станишев е прозрял, че тези протести не ги организират политически сили, те са организирани от недоволството на хората. Всеки, който си помисли или се опита да яхне подобен протест, ще бъде все едно яхва тигър – ще го свалят и ще го изядат" ,прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Борисов подаде оставката на кабинета си на 20 февруари след неколкодневни протести, довели до сблъсъци с полицията.

 

Лидерът на ГЕРБ посочи, че "като всеки гражданин" е разтревожен, че всеки ден десетки хиляди излизат по площадите в България заради "безумните назначения, които се правят". "Не е нужно, както вчера г-н Орешарски ходи до Брюксел - да му кажат там, че има проблем. Проблемът се вижда всяка вечер," допълни той.

 

Според Бойко Борисов кабинетът "Орешарски" няма антикризисна програма, „няма никаква антикризисна мярка". "Да дадеш еднократно, да похарчиш някакви пари, които все още има в бюджета, без никаква пенсионна реформа, да спреш по-точно пенсионната реформа, да говориш месеци наред за енергетика, а всъщност ти да си източил парите чрез Белене и Цанков камък – това са глупости, които говори," изброи Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ не пропусна да изрази обидата си от изолацията, в която партията му попадна в 42-то Народно събрание, въпреки че спечели най-много гласове на изборите на 12 май и сформира най-голямата парламентарна група.

 

"Готов съм да се върна в парламента, ако Станишев дойде и се извини," обяви Борисов, чиято партия реши да бойкотира парламентарните заседания с изключение на тези за нов Изборен кодекс.

Борисов заяви още, че важните послания за настоящото управление биха дошли единствено от Ахмед Доган. „Ахмед Доган е човекът, който управлява България от 20 години. По време на нашето управление беше единственото време, в което той не беше на власт,” посочи Борисов и отбеляза, че не се е срещал с почетния председател на ДПС от години.