Втора тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла

Крими

21-06-2013, 20:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

22-годишен е в болница с множество счупвания

Втора тежка катастрофа стана тази вечер на пътя Русе-Бяла, четири часа след като два ТИР-а се сблъскаха и 43-годишен румънец загина на място, предаде БГНЕС.

В резултат на новото произшествие в русенската болница е откаран 22-годишен младеж с множество травми, счупени ребра и комоцио, който засега е извън опасност.

Катастрофата е станала около 17 часа, когато все още главният път Русе-Бяла бе затворен за движение заради инцидента с турския и румънския камиони.

Лек автомобил "Опел" е използвал обходния маршрут, при който на разклона за Иваново се влиза обратно на пътя за Русе. Младата шофьорка обаче не е дала предимство на движещия се от Русе пътническия микробус "Форд" и той е връхлетял върху колата.

При удара "Опел"-ът се е превъртял по таван и се е приземил в нива от другата страна на пътя. Шофьорката се е отървала с леки наранявания и силна уплаха, докато возещият се на предната седалка на микробуса млад мъж е пострадал при удара в предното стъкло. Заради инцидента движението бе регулирано от полиция, причините за катастрофата се изясняват.