Ето къде ще се протестира следващите дни

Мисия Пловдив

21-06-2013, 17:49

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Затварят ключови булеварди

Във връзка с постъпило уведомление и съгласно заповед на кмета Община Пловдив на основание чл.12, ал.5 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и чл.16, ал.3 от Наредба за осигуряване на обществения ред, информираме гражданите за провеждане на граждански протест срещу правителството и срещу назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител на 21, 22 и 23 юни. На тези дати в определени часови пояси ще бъдат затворени булеварди и улици в Пловдив.

Разрешени са следните мероприятия: 

-Граждански протест - пл. „Никола Мушанов” № 1 пред сградата на Областна администрация – Пловдив, от 08.00ч. до 10.00ч.

-Протестно шествие, маршрут: пл. „Стефан Стамболов”, ул. „Княз Александър Батенберг”, ул. „Райко Даскалов”, ул. „Княз Богориди”, бул. „Шести септември”, бул. „Цар Борис III Обединител”, бул. „Христо Ботев”, ул. „Кръстьо Пастухов”, ул. „Иван Вазов”, пл. „Централен”, ул. „Княз Александър Батенберг”, пл. „Стефан Стамболов”, от 19.00ч. до 22.00ч.

-Блокиране на четири кръстовища при протестното шествие: 1. между бул. „Шести септември” и бул. „Васил Априлов”; 2. между бул. „Шести септември” и бул. „Цар Борис III Обединител”; 3. между бул. „Цар Борис III Обединител” и бул. „Христо Ботев”; 4. бул. „Христо Ботев”, „Васил Априлов”, „бул. „Руски” и ул. „Иван Вазов”

-Палатков лагер, пл. „Никола Мушанов” №1 пред сградата на Областна администрация – Пловдив, целодневно

-Подписка против правителството и срещу назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител, пл. „Стефан Стамболов”

Организаторите на мероприятието съгласно чл.9, ал.1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите трябва да вземат мерки за осигуряване на реда при провеждането им. Организациите по опазване на обществения ред е необходимо да вземат мерки за осигуряване на нормалното протичане на мероприятията. Издаденото за протестите уведомление действа само за местата, маршрута и времето, за които е издадено, като задължително се представя при поискване от контролните органи. Съгласно чл.13, ал.1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите се прекратяват протестните действия, в случай, че не се провеждат при условията и реда, установени в закона.