21 юни - Лятно слънцестоене

Хороскоп

21-06-2013, 13:07

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Рак, Луна в Стрелец. 08,04ч. Лятно слънцестоене

Сутрешните часове на деня не предполагат интензивен между-личностен обмен, затова не бързайте да се впускате в активния живот, особено ако не получите специална покана за това. Използвайте тази кратка пауза за да постигнете душевен и физически комфорт, да подредите мислите и делата си.
 
Днес е Лятното слънцестоене-един от най-заредените с магическа енергия дни в годината. В този момент Слънцето достига най-високата точка по еклиптиката и навлиза в зодиакалния знак Рак. То ще ни огрява в своята висота в продължение на няколко дни и ще опложда със своята творяща енергия всичко в поднебесния свят. Това е най-дългия ден в годината символично отбелязващ победата на Светлината над Мрака и господството на Деня над Нощта. А тя постепенно ще започне да расте и да ни напомня, че освен от външни и видими постижения имаме нужда и от вглъбеност, вкореняване, връзка с миналото и традициите, семейството и дома. Това са и ключовите думи описващи характера на зодиакалния знак Рак, който се явява сцена на нашия вътрешен, личен живот.
 
Дните около Лятното слънцестоене винаги са заредени с много мощна енергия, която носи тласък или обрат в текущите теми и процеси. През тази година то настъпва дни преди пълнолунието. Луната е в перигей, което означава че ще наблюдаваме Супер Луна, когато нощната господарка се намира в позиция отбелязваща най-близкото и приближаване до Земята. Тази ситуация добавя допълнителен щрих към енергийната матрица на Лятното слънцестоене, съгласно която ще се развиват процесите в следващите три месеца.
 
По горещите точки на света, както и в България е достигнат пик в обществената и политическата активност в момента който ще създаде фундамент за процесите които ще наблюдаваме през летните месеци. До края на месеца и в първата седмица на юли, можем да очакваме ескалация на военните конфликти с грубо нарушаване на дипломатически правила и териториалните граници и много мощен подем в ултранационалистически идеи. Тенденции, които през август ще доведат до нов обрат на обществено политическата реалност, в която протича интензивен катарзис повлиян от комбинирания обмен между Сатурн, Плутон и Уран. Очакванията за политическа стабилоност все повече ще придобива характер на непостижим идеал поне що се отнася до периода на летните месеци. Процесите на дестабилизациая обаче си имат и позитивно измерение, даващо възможност да се постигне пределна яснота по отношение на уязвимите зони и областите в които корекциите вече не търпят отлагане.
 
Бъдещето обаче винаги зависи от онова което правим тук и сега и фундамента който залагаме чрез постъпките и действията си в настоящето. А то отправя сериозни предизвикателства с опасности произтичащи от изкривяване на информацията, подвеждащо и манипулативно влияние на скрити сили с деструктивни намерения. Затова би било здравословно ако успеем да не загубим връзката с ценностите си ориентири и общочовешките критерии за морал и справедливост. Поне докато Юпитер не излезе от сянката на Слънцето за да можем да видим и оценим действителните качества на тези, които претендират че могат да поемат върху себе си отговорността да бъдат водачи и изразители на обществените интереси и колективната воля. Нека заряда, който Слънцето ни дава днес и с който ще продължи да ни захранва и в следващите два дни, пробуди у нас съзидателни стремежи и несломим дух.