Разследване на БНТ разкри платените агитки на "Атака" (ВИДЕО)

Срещу 30 лв. на човек симпатизантите на "Атака" изведнъж се оказаха многобройни

Вчера, 20 юни, разследване на БНТ показа как репортерът на телевизията Росен Цветков е бил нает срещу 30 лв. да стои няколко часа в агитка пред централата на "Атака".

В столичния кв."Овча купел" Цветков попаднал сред група младежи, получили оферта във фитнеса, където тренират, да участват в протест срещу 30 лева. Предложението е отправено от мъж, представил се като Дани. Той обяснил, че е един от организаторите и записал имената на момчетата в списък.

Малко преди 18 ч. Дани завел младежите в пространството между Парламента и храм-паметника "Ал. Невски", където вече били стотици мускулести младежи.

"Долу при агитките няма да ходите, тия са "София-Запад". Те са си пак с нас, ама няма да ходите там да млатите и да такова. Абе, квото искаш им кажи, само не да е, че дават пари. Карти, вземете, играйте. К'вото искате правете", наредил Дани, записан със скрита камера.

На записа се вижда и как той говори с мъж, който е заснет пред президентството до Волен Сидеров.

Наетите срещу 30 лв. младежи трябвало да седят няколко часа пред централата на "Атака". Те не нарушават закона, но действията им могат да бъдат сериозно оспорени от морална гледна точка.