Фенове на Левски готвят провокации с бомби, твърди Сидеров

Фракцията София Запад трябвало да допринесе за кървави сблъсъци

Партия Атака е сигнализирила министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, Ивайло Спиридонов – директор на СДВР и Георги Златков – директор на СПС към ГД „Охранителна полиция” – МВР за готвени провокации, чиято цел е да се стигне до кървави сблъсъци в столицата. Целта била да се дискредитира партията.

За тази цел неизвестни към момента лица са установили контакт с водачите на агитката на Левски - София Запад от кварталите Надежда и Люлин. Те трябва да съберат 500 човека, които да могат да се разделят на 2 големи групи и да чакат допълнителен инструктаж на 2 отправни точки - градинката пред народния театър "Иван Вазов" и градинката до храм "Св. Седмочисленици".

На водачите на агитките им е казано, че се търсят 100 човека, които ще получат много голяма сума пари, за да направят провокация. Същите тези 100 човека трябвало да подготвят бомбички от миниум, бронз и сачми. Второто условие към тях било, да се намерят тениски на Атака и да бъдат облечени с тях, твърдят от партията.

Според сигнала на националистите, тези 100 човека да се влеят в протеста пред Министерски Съвет.

От Атака настояват да се вземат незабавни мерки, за да бъде предотвратена тази провокация. Твърдо заявяваме, че членовете и симпатизантите на партията нямат намерения да извършват провокации спрямо протестиращи граждани.

 

Bulgariautre.bg е готова да предостави позицията и на фенклуба на Левски.