ГЕРБ иска предсрочни избори, заяви Цветанов

Никой не се съобразява с хората, които шест дни са на улицата, недоволен е зам.-председателят на партията

Отлага се точката за сектор "сигурност" на КСНС. Ще има нов КСНС за тази тема. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

"Законодателните промени, които бяха направени в началото на 42-рото Народно събрание от временната комисия, не кореспондират със стратегията за национална сигурност", заяви Цветанов и допълни: В 41-вото Народно събрание имаше политически консенсус за законопроектите, които трябваше да бъдат приети в системата за национална сигурност. За голямо съжаление, в 42-рото Народно събрание се подготвиха законодателни промени в ДАНС, с извеждане на ГДБОП от ДАНС, и тези законодателни промени бяха правени само и единствено, за да удовлетворят едно лице, което беше подготвено да оглави ДАНС, смята зам.-председателят на ГЕРБ.

"По точка първа от днешния дневен ред трябва да ви кажа, че отново не стигнахме до консенсус, защото ПГ на ГЕРБ предложи промени в Изборния кодекс и насрочване на предсрочни парламентарни избори", обяви цветанов. За първи път Народното събрание е с толкова нисък рейтинг на доверие. Никой не се съобразява с мнението на българските граждани, които шест дни вече са на улицата, каза още той.