Муса Палев отново се ската

Напрежението пред общината в Благоевград продължава

За шести пореден ден представителите на ВМРО – Българско национално движение се събраха пред сградата на областната управа в Благоевград на протест срещу назначението на валията Муса Палев.

От ВМРО – Благоевград се заричат, че няма да допуснат представител на турската етническа партия ДПС да заеме този пост.

Заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки, който присъства на днешния протест, обяви, че този битка се превръща в борба за отстояване на българщината в Пиринска Македония.

"Цинично е 101 години след освобождаването на региона, държавата да дава властта за управлението му в ръцете на една турска партия", заяви той.

Продължава и петицията на ВМРО срещу назначението на Муса Палев. До момента в нея са се подписали над 3000 жители на Благоевградска област. Тече и онлайн подписка, която може да намерите на адрес http://www.peticiq.com/musa_palev_vun_blagoevgrad.

Днес Муса Палев отново не се появи, съобщи БГНЕС.

След 9 часа протестиращи поискаха някой от областната управа да излезе и обясни тя работи ли, не работи ли, на автопилот ли е, а служителите и областния си получават парите без да работят. Пред гражданите излезе главният секретар на областта Диана Атанасова. Тя обясни, че г-н Палев го няма и днес и че всеки ден в областта има за разписване по 50-60 документа, които стоят така. От Министерски съвет няма назначени заместници на Палев, а предишните са в отпуск.

В такъв случай имаме областна управа само на хартия, да си изберем ние тогава такъв, даваме им срок до 11 часа, заяви по мегафона Вангел Цилев.

През цялата сутрин, до този час, около 100-на протестиращи скандираха "Долу ДПС", "Оставка", "Муса, ако си мъж-излез". Имаше и обидни скандирания по адрес на БСП и Атака. С "оставка" бе посрещната и новината за опита за провал от Волен Сидеров Консултативен съвет по национална сигурност при президента.