Ще уволнявам всеки, за който се появят съмнения, обяви Орешарски

Политика

20-06-2013, 10:21

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Орешарски уволни зам.-министъра на вътрешните работи

Вчера премиерът освободи от длъжност зам.-министъра на вътрешните работи Иван Иванов

Ще уволнявам всеки, за който се появят каквито и да е съмнения. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на влизане в Pрезидентството, където започва заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

Орешарски заяви, че причината за уволнението на заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, няколко часа след неговото назначаване, е информацията, която се появи от 90-те години, че е вземал неподходящи длъжности.

Тази информация я няма в архивите на МВР, заяви премиерът.

На въпрос дали очаква президентът да върне подкрепата си към правителството, след като заяви, че сваля кредита си на доверие, Пламен Орешарски отвърна по този въпрос медиите да се обръщат към държавния глава.

Припомняме, че президентът Росен Плевнелиев обяви, че сваля кредита си на доверие към сегашното правитеслтво след назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Вчера, късно вечерта, премиерът Орешарски уволни заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов. Проверка на вестник "Капитал" в информационната система ДАКСИ показва, че през 1995 г. Иванов става управител на шуменския клон на силовата групировка СИК. С нея е свързан и баща му - бизнесменът Валентин Иванов - Шошо.

Тази информация бе разпространена в много медии и предизвика мигновената реакция на Цветлин Йовчев. Вътрешният министър поиска оставката на новоназначения си заместник по-малко от два часа след съобщението на Министерски съвет за назначаването му.