Ден 5 на протеста в Пловдив: Хиляди наплюха офиса на ДПС (обновена в 20.25)

Дадоха 3 дни срок Парламентът да се изпразни

Протестиращите в Пловдив дадоха тридневен срок на управляващите да сдадат властта. Пред ценралата на БСП в града повече от хиляда души скандираха: "Сбогом, мафия! Нямат доблестта да се покажат и да говорят с нас". "Никой няма да си спомня за тях. Ще останат като камък в стената", изкрещя на мегафона лидерът Стоил Атанасов.

Митинг-шествието тръгна в 18 часа от площада пред общината. Красива червенокоса дама поведе множеството на петия ден от недоволството. С това тя се превърна в своеобразното ново лице на протеста в града.

"Който иска децата му да живеят в чиста и свята република, да се включи с нас", приканваха насядалите по кафенетата.

"Зомбизация. ДПС, АТАКА, БСП и ГЕРБ ни манипулират. Не бъдете зомбита" и "Правителство на марионетките – вън" издигнаха за свои лозунги протестиращи младежи.

Колоната отново спря пред централата на АТАКА. "Волен, к**во" крещяха хилядите гневни по адрес на лидера на партията. Кордон от полицаи вардеше входа на сградата, до сблъсъци не се стигна. Засилено бе полицейското присъствие и около Джумая джамия на Главната улица.

По пътя си шествието блокира движението по бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" и бул. "6 септември".

Тази вечер пловдивчани не подминаха и офиса на ДПС, намиращ се на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" №27. "УУУУУУУУ, далавераджии с обръчи от фирми" викаха хиляди в глас като един, а по-темпераментни дори наплюха офиса на движението.

В града протестират не само срещу кабинета "Орешарски", но и срещу назначаването на областен управител от квотата на ДПС.

В Тунела бе изпят химна. Последваха ръкопляскания и възгласи: "Българи, юнаци!"

Шествието мина през централата на БСП. Там протестиращите ляха гнева си най-дълго. Вувузели разцепиха въздуха около сградата на червените. Мразим ви безплатно, крещяха млади и стари.

Утре в 8 часа протестиращите си дадоха среща пред областната управа. Ако трябва ще направим и палатков лагер, закани се говорителят Стоил Атанасов.