Животновъдите плашат Орешарски с протести

Обвиняват кабинета "Орешарски" в бездействие

Животновъдите от цялата страна са готови на протестни действия. Това се посочва в изявление на председателя на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов.

"Всички структури искат да излязат да изразят недоволството си от бездействието на правителството "Орешарски". Към днешна дата все още не са сформирани екипите във ведомствата. Министерство на земеделието и храните вече един месец не работи и се занимава единствено с кадрови промени. Животновъдите нямат яснота за изплащането на субсидиите през тази година. Не се работи по максималното усвояване на средства по Програмата за развитие на селските райони с цел да не бъдат загубени милиони в края на годината. Отделно няма яснота и за подготовката на следващия програмен период 2014 – 2020 г. за мерките, които се предвиждат за подпомагане на сектора", казва Синапов.

 

Правителството трябва да започне да работи по-интензивно. В противен случай ние като асоциация повече няма да даваме кредит на доверие, се посочва още в изявлението на Бойко Синапов.