Орешарски доволен от кметската подкрепа

Политика

18-06-2013, 13:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Премиерът отказва да отговаря на въпроси за протестите

Много съм удовлетворен, че всички кметове подкрепиха моя призив да работим заедно за намаляване на административните тежести върху бизнеса. Това заяви премиерът Пламен Орешарски след срещата си с представители на Националното сдружение на общините в Република България.

По време на срещата кметовете са поели ангажимент да дадат предложения за подобрения на Закона за обществените поръчки. До октомври пък трябва да е готово споразумение за партньорство между правителството и местната власт.

"Разбрахме се и да възстановим работата на Съвета по децентрализация. Предстои в следващите години да направим важни стъпки в посока на децентрализацията", заяви още Орешарски.

Премиерът е обсъдил с представители на сдружението и редица въпроси, свързани с усвояването на средствата от ЕС в сегашния програмен период. Той помолил кметовете да участват по - активно в дебатите около подготовката на предстоящото споразумение за партньорство с ЕК.

В следващото няколко месеца трябва да се финализираме споразумението. Орешарски е поел ангажимент на всяка среща на сдружението да присъства и по един от министрите в кабинета, който да отговаря на въпросите на местната власт и заедно с кметовете да търси решаване на тези проблеми.

Премиерът обаче отказа да отговаря на въпроси, свързани със ситуацията в страната и протестите, продължаващи вече пети ден.