Най-накрая "Къртицата” свърши

Епичен седем часов финал сложи точка на шоуто

Безкрайно дългото и мащабно шоу на ТВ7 най-сетне стигна до своя финал.

Живото предаване на Иван и Андрей започна в 17,30 ч. вчера и завърши в един след полунощ.

От шестте финалисти Любомир Жечев, Божидар Искренов, Деян Неделчев, Тодор Бакалов, Кирил Ефремов и единствената жена Марина Певтичева първи си тръгнаха Икебаната и Гибона. Те отпаднаха след два групови елиминационни теста.

Останалите четирима се изправиха пред последното колкото зрелищно, толкова и смразяващо кръвта изпитание за разпределяне на финалната сума от 15 хиляди лева.

След като биваха издигнати с помощта на кран на 60 метрова височина, финалистите трябваше да скочат с бънджи, а после да преминат изправени през басейн пълен със студена вода, обливани от струята на два пожарникарски маркуча изстрелващи водна струя под налягане 10 атмосфери.

Кирил Ефремов преодоля паническия си страх от височина и с викове на ужас скочи и успя да премине през басейна. Бургазлийката Марина се изплаши от височината и със сълзи на очи се отказа от скока секундите, когато се изправи пред бездната.

Самите водещи Иван и Андрей трепереха от страх, издигайки се заедно с участниците в тясната кабинка.

Иван си забрави думичките и сподели със зрителите: "Тук атмосферното налягане е високо, а аз съм насран...".

Трети през изпитанието премина Любо а след него скочи и Тодор. Той скочи без да се замисля и разклати кабинката, на която висяха инструктора, оператора и водещият Иван се разклати силно, това накара Иван да изпищи и да се държи здраво.

Последния етап от играта провери целостта на екипа финалисти, като двама трябваше да теглят дървена шейна пълзейки през чакъл, кал, вода и огън, върху нея трети състезател а последния да бута отзад. По пътя Марина, която бе качена върху шейната трябваше да опази факлата си запалена и с нея да пали подобни факли по пътя си. Битката премина успешно и финалът й беше отбелязан с мощен залп.