Клептоман ли е Путин?

Свят

17-06-2013, 07:45

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Американски милиардер го обвнини в кражба

Американски бизнесмен обвини руския президент Владимир Путин, че му е откраднал пръстен за 25 000 долара.

Собственикът на отбора по американски футбол "Ню Инглънд Пейтриътс" Робърт Крафт отправил обвинението на прием в Ню Йорк в четвъртък вечерта. Според версията му през 2005 г. милиардерът Крафт и други предприемачи се срещнали с Путин в Санкт Петербург в Русия. Там се похвалил с шампионския пръстен за победата на отбора си в Суперкупата, като го подал на Путин да го разгледа.

Както пресата писа тогава, руският президент премерил пръстена, но забелязвайки, че всички камери са обърнати към него, го свалил и го стиснал в юмрук. След това го сложил в джоба си и, заобиколен от трима яки телохранители, напуснал залата.

Навремето Крафт излезе с комюнике, че е подарил пръстена на Путин в знак на възхищение към него и руския народ. Сега обаче американецът твърди, че изявлението за подаръка било направено под натиска на Белия дом. На Крафт се обадили от администрацията на тогавашния президент Джордж Буш и му казали, че в името на руско-американските отношения трябва да обяви пръстена за подарък. През всичките 8 години оттогава американецът мечтаел да си върне пръстена от бяло злато с диаманти.

Владимир Путин не е крал никакъв пръстен, заяви вчера говорителят на президента Дмитрий Песков, потърсен за коментар от Си Ен Ен. "Това, което казва г-н Крафт, сега звучи странно. Стоях на 20 см от него и от г-н Путин, видях и чух как той му подари пръстена", заяви Песков. По думите на говорителя пръстенът се пази в библиотеката на Кремъл като всички други официални подаръци.