Станишев определи Пеевски като "политическа грешка"

Въпреки това, той все още вярва в него

"Не смятам да подавам оставка, защото пред себе си имам кауза и тя не е приключила като мотивация за моите действия за това да бъда лидер на БСП", заяви Сергей Станишев в ефира на bTV.

Той заяви, че уважава спонтанните протести, защото всеки има право да протестира демократично и да очаква реакции от страна на властта по отношение на протестите и техните искания. И определи като своя политическа грешка подценяването на обществената реакция и неприемането на кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

"Истинската причина за протестите сега, за протестите през зимата, е, че нещо не е наред в начина, по който работи държавата – че много често тя не защитава гражданския интерес, а обслужва нечии икономически или политически цели", коментира Станишев.

Въпреки всичко лидерът на БСП не се отказа от избора на правителството за Пеевски и заяви, че вярва в него. "Аз съм абсолютно убеден, че ако имаше шанс да покаже действия в следващите месец-два, господин Пеевски щеше да докаже, че работи за държавата", каза той.