Георги Кадиев поиска оставката на Станишев

Политика

16-06-2013, 16:59

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Според него това е гаранция да няма втори гаф на БСП

Оставката на Сергей Станишев е единствената гаранция, че няма да има втори случай „Делян Пеевски”, заяви социалистът Георги Кадиев.

Кадиев каза, че е категорично „за” оставката на лидера на БСП, защото с издигането на кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС партията е подвела 940 000 граждани, които са дали доверието си за БСП.

„Единственият начин да се спаси правителството, защото протестите на хората няма да спрат, е да се даде гаранция, че няма да има втори случай „Делян Пеевски”. Такава гаранция може да даде само ново ръководство на БСП, тъй като това е най-голямата парламентарна група”, отбеляза депутатът.

Според него в момента е необходимо да се свика спешен национален съвет на БСП и всички местни ръководства на партията да излязат с позиция по случая. „Може би аз не съм прав. Може би има някаква друга логика, която аз не разбирам”, подчерта Георги Кадиев.

Той отбеляза, че оставката на Сергей Станишев е първото условие да се успокоят хората, но е важно и кой ще бъде избран на негово място. „Тук не става въпрос за личността на Сергей Станишев. Тук става въпрос за цивилизационен избор дали искаме да правим политика по този задкулисен начин, както с избора на Делян Пеевски, или искаме да я правим с отговорност към хората, които са ни избирали”, отбеляза още депутатът от БСП. По отношение на исканата от протестиращите българи оставка на кабинета ‘Орешарски” Георги Кадиев заяви, че е категорично против оставката на премиера Пламен Орешарски, защото това ще доведе до спирала от избори и дестабилизация на страната. „Този кабинет трябва да има своя шанс”, заяви Кадиев.