И тях ли ГЕРБ ги хвърли срещу кабинета "Орешарски"?

Мисия София

16-06-2013, 13:58

Автор:

Алекс Антонов

Всичко от Автора

Мая Манолова да се извини на всички софиянци или да хваща пътя за “Кюстендилска слива”

Стилиян и Изабела са двама млади, умни и хубави софиянци. Имат малко дете – Вероника. Работят на престижни места, плащат си данъците, осигуровките, всичко. Те са едно от семействата, които може да бъдат за пример в столицата. В четвъртък, в петък това семейство беше пред Министерския съвет. Протестираше срещу свинщината на управниците. Не ги е пратил там нито Бойко Борисов, нито Иван Костов, нито който и да е друг. Отидоха, защото имат гражданска позиция, защото са българи, защото не продават душата си като Волен на турска вяра.

Такива като тях бяха стотици, бяха хиляди в последните два дни. И Мая Манолова трябва да се извини на всички тях. Сега и веднага. Защото Голямата уста този път прекали. София не е Кюстендил. "Витошка" не е "Осогово". Тук не ни казват какво да правим, защото софиянци не са овце. Тук излизаме, когато трябва. И изхвърляме от Парламента, който се гаври с нас. Дали Жан Виденов, дали Делян Пеевски. Дали Мая Манолова, ако най-накрая тя не се покае за обвинението си, че протестът в столицата е провокиран от ГЕРБ, че Фидосова ни пратила автобуси с монтанчани. Не, не, и не! Пртестът е истински, протестът е срещу Маноловизацията на политиката, срещу превръщането й в заложник на олигарсите. И когато самите политици ги е страх да въстанат срещу това, направиха го софиянци, направи го България. След време историята ще покаже, че петъчно-съботно-неделните протести в страната може би са едно от най-важните събития в историята ни. И тези, благодарение на които те се случиха, заслужават уважението на Манолките. А не сквернословието им. Затова е хубаво пчеличката Мая или да се извини, или да хваща пътя за "Кюстендилска слива".

А Стилиян и Изабела и довечера ще са пред Министерския съвет. И утре. И винаги, когато трябва да се борят за бъдещето на дъщеря си. От това по-хубаво няма. От народ, който се бори за бъдещето си, по-хубаво няма. Затова и довечера, и утре всички по площадите. И така докато не изметем онези, които тръгнаха с ятаган да посекат народната воля.