Коалиция за България също прие оттеглянето на Пеевски

Политика

15-06-2013, 19:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Орешарски ще предложи нов председател на ДАНС

Станишев заяви, че социалистите и КБ подкрепят решението на премиера да предложи нов кандидат за шеф на ДАНС

Парламентарната група на Коалиция за България приема решението на Делян Пеевски да се оттегли от поста си на председател на ДАНС. Това заявява лидерът на БСП Сергей Станишев в позиция, съобщиха от партията на социалистите.

Червеният лидер допълва, че КБ ще подкрепи и решението на премиера Пламен Орешарски да предложи друга кандидатура за тази позиция.

"Ние чуваме гласа на хората и с него трябва да се съобразим. Затова в Народното събрание ще уважим тяхното мнение и ще подкрепим премиера Орешарски да предложи нова кандидатура за председател на ДАНС", се заявява в позицята на Станишев. "БСП и КБ ще продължи да отстоява обещанието си, дадено към българските граждани, да работи за възстановяване на законовия ред, институциите и държавността в страната."

Ние подкрепихме кандидатурата на г-н Пеевски за председател на ДАНС с ясното съзнание, че днес на България е нужна силна и решителна личност, която да обяви и действително да проведе война с организираната престъпност и корупцията, да спре милиардите изтичащи в контрабандни схеми и да пречупи връзката между мафията и различни политически и икономически кръгове в страната. Уверени сме, че в България това най-накрая трябва да се случи! Защото страната не може да търпи повече безогледни кражби и източване, защото хората това искат. Искахме да подкрепим за председател на ДАНС човек, който има волята и куража да стигне докрай в тази битка, който в рамките на седмици ще може да покаже конкретни резултати. Това решение предизвика очаквана от нас яростна политическа съпротива, подчертава Станишев.