Кулезич: Никой не може да ми затвори устата

Новините

15-06-2013, 14:26

Снимка:

Нова ТВ

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Днес води предаване

Журналистката Люба Кулезич води днес телевизионното си предаване, въпреки че бе пребита в петък. Тя подчерта, че инцидентът няма да я накара да спре да говори открито, пише dir.bg.
"Побоят вчера беше знаково послание, не да бъда обезобразена, а да бъда унижена, да бъда смачкана", каза Люба Кулезич днес по Нова телевизия.
Според думите й тя е нападната не защото е смела, а защото е правдива и разкрива истината. Тя подчерта, че "никой не може да й затвори устата" и че ще продължи да говори открито, без страх.
От Нова Броудкастинг Груп обявиха, че остро осъждат нападението над телевизионната водеща.

„Подобно деяние е в пълен разрез с демократичните принципи в страната и грубо посегателство върху свободата на словото. Нова Броудкастинг Груп настоява органите на реда да открият извършителя на това деяние", се казва в позицията.

Неизвестен мъж нападна в петък журналистката на столичния бул. "Борис III" към 18 ч. Бабаитът се приближил, блъснал я и й нанесъл няколко удара. Кулезич опитала да се защити и извикала. Случайни минувачи станали свидетели на сцената, а биячът побързал да избяга. Нападението е станало близо до културния дом в столичния кв. "Красно село", потвърдиха снощи от МВР.
Журналистката сама отишла до "Пирогов". От болницата уточниха, че тя има повърхностни рани и няма опасност за живота.

По-късно Люба Кулезич направи изявление, в което заяви, че е получавала многократно заплахи и предупреждения "да знае кои са опонентите й" и да внимава какво говори.

Случаят се разследва от полицията.